Pages

11 Eylül 2012 Salı

4 KIŞLIK DOMATES SOSU


Kış yaklaşıyor dolayısıyla kış hazırlıkları da yavaş yavaş başladı.Kışlık Domates Sosları hazırlamak için bahçe domatesinin olduğu Eylül ayı en uygun dönem.Bu dönemde  domatesler güneşte kızardığı için en yararlı ve en kokulu olduğu Eylül ayıdır.Siz de geç kalmadan soslarını hazırlayabilirsiniz.Bu sosu tüm sebze yemeklerinde,çorbalarda,soslarda,dolma harçlarında ve domatesi kullandığınız her yerde kullanabilirsiniz.Böylelikle hormonlu,lezzetsiz ve sağlıksız sera domateslerini kullanmak zorunda kalmazsınız.
Sos için 40 kilo domates ve 2 kilo yeşil biber kullandım.Tabi  herkes kendi ihtiyacı kadar kullanır.Öncelikle domates ve biberleri yıkadım ve robottan geçirdim.Robottan geçirdiğim domates ve biberleri büyük bir tencereye aldım.İçerisine sıvı yağ ve tuzu eklerim.1 saat kadar kaynattım.





Hazır olan sosları kavanozlara paylaştırdım ve kapaklarınız sıkıca kapatıp hemen ters çevirdim.Bu tarz sosları özellikle cam kavanozlarda yada şişelerde saklayalım.Çünkü plastik kaplar kanserojen.


Üzerlerini kalın örtülerle örttüm ve 1 gece soğuyana kadar beklettim.Soğuyunca düz çevirdim ve serin bir yere kaldırdım.(Kapağı elinizle bastırın içeri doğru esnemiyorsa sağlıklı bir şekilde hazırlanmış demektir.


                                                      AFİYET OLSUN...

4 yorum:

  1. selamlar arkadaşım ziyaretin mutlu etti beni.ellerine sağlık diyorum.kışın afiyet şeker olacaktır eminim.ben de yapıverdim 10 şişe kadar.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim :) sizinde ellerinize sağlık afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba kapak içeri doğru esniyorsa ne yapacağız ya da içinden sızma olursa?

    YanıtlaSil