Pages

16 Eylül 2012 Pazar

0 ISPANAKLI PASTA


Pasta yapmak gerçekten zaman ve emek isteyen bir iş.Bu güzel pazar gününü değerlendirmek istedim ve sizlere Ispanaklı Pasta yaptım.Daha önce denemeyeniniz yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.Görüntüsüyle tadıyla tahmin edemeyeceğiniz kadar güzel bir lezzet.Pastayı görenler ıspanaklı olduğuna inanamıyorlar antep fıstıklı sanıyorlar.Özellikle ıspanak yemeyen çocuklarınız varsa bu şekilde ıspanak yedirebilirsiniz.Biliyorsunuz ki ıspanağın faydaları oldukça fazla.Bazılarını burdan öğrenebilirsiniz
Malzemeler:
Pandispanya için:
250 gr ıspanak yaprağı
3 yumurta
2 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Krema için:
1/2 lt süt
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti ( krem şanti için 1 su bardağı süt)




Hazırlanışı:
Ispanak yapraklarını haşlayın ve soğumuş olan ıspanakları robottan geçirip püre haline getirin. Daha sonra yumurta ve şekeri bir kaba alın ve beyazlaşıncaya kadar çırpın.


Püre haline getirilmiş ıspanağı ve yağı yumurtalı karışıma ekleyin.Unu,kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyip karışıma ilave edin.Tahta bir kaşıkla karıştırın bu şekilde karıştırma pandispanyanın daha iyi kabarmasını sağlar.Daha önceden yağlanmış unlanmış kek kalıbına karışımı dökün.


Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Piştikten sonra pandispanyayı kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.



O sırada kremayı hazırlayın.Küçük bir tencereye unu,sütü ve şekeri koyup karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin.İndirmeden önce 1 paket vanilya ekleyin.Başka bir kapta 1 su bardağı soğuk süt ile kremşantiyi çırpın.Kremamız soğuduktan sonra krem şantiyi de ekleyip karıştırın.
Pandispanyayı ortadan ikiye kesin.Kestiğimiz parçaların içinden biraz kek parçaları ayırın.Kremayı pandispanyanın 1. katına sürün 2.katıda üzerine yerleştirip krema ile her yerini kaplayın.Üzerini kek kırıntılarıyla süsleyin. İsterseniz çikolata sosuyla süsleyip servis yapabilirsiniz.Bir süre buzdolabında dinlendirebilirsiniz.

                                                      AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder