Pages

25 Eylül 2012 Salı

4 KARIŞIK KIZARTMA

Malzemeler:
4 adet patates
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet kırmızıbiber
10 adet köy biberi
Sıvı yağ
Sos için:
5 adet domates
4-5 diş sarımsak
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt



Hazırlanışı:
Sebzelerin hepsini yıkayıp,kurulayın.Patatesi,patlıcanı ve kabağı soyun.Bütün sebzeleri kızartmalık doğrayın.


Bir tavanın içine sıvıyağını koyun.Kızan yağda önce patatesleri kızartın.Kızaran patatesleri kağıt havluya alın ki fazla yağı süzülsün.Sırasıyla patlıcan,kabak ve biberleri de aynı şekilde kızartıp kağıt havluda yağını süzün. Daha sonrada yağı süzülen sebzeleri servis tabağına alın.Diğer bir tarafta domatesleri rendeleyin.Küçük bir tavada rendelenmiş domatesleri ve dövülmüş sarımsakları pişirin.Pişirdiğiniz bu sosu servis tabağındaki kızarmış sebzelerin üzerine dökün.


Son olarak da sarımsaklı yoğurdu üzerine dökün.



                                                           AFİYET OLSUN...

4 yorum:

  1. kızartmaya kimm hayır diyebilir kii..:)
    ellerinize sağğlık...
    sevgilerimle..
    :)

    YanıtlaSil
  2. Offf alıcaksın ekmeği eline dalıcaksın kızarmaya..Yanında çay...Daha ne isterki insan...

    YanıtlaSil
  3. Kızartmayı sevmeyenimiz yok anlaşılan :) çok teşekkür ederim hepinize :)

    YanıtlaSil