Pages

12 Eylül 2012 Çarşamba

4 ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Bence Zeytinyağlı Barbunya sofraların vazgeçilmez bir parçasıdır.Yanına pilavla nefis bir akşam yemeği yada yemeklerinize eşlikçi nefis bir meze olabilir.Yaz günleri için ideal bir yemek.
Malzemeler:
1/2 kg barbunya
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
1 küp şeker
Tuz,karabiber,pul biber




Hazırlanışı:Tencereye zeytinyağı ve ince doğranmış soğanı koyup kavurun.Salçayı,küp küp doğranmış domatesi,patatesi ve  havucu ekleyin.Ayıklanmış barbunyaları da ilave edip,kavurun.İçine kaynamış su,tuz,baharatları ve şekeri ilave edin.Suyunu çekene kadar pişirin.Tenceresinde soğutup soğuk servis yapın.


                        
                         AFİYET OLSUN...

4 yorum: