Pages

30 Eylül 2012 Pazar

4 ETLİ KAPUSKA YEMEĞİ


Kapuskayı genelde insanlar kokusunda dolayı sevmez.Halbuki lahana o kadar yararlıdır ki...Vücut direncini artırır,bağışıklık sistemini güçlendirir,bir çok kansere karşı koruyucudur,kabızlığı giderir,ülsere karşı koruyucudur...Buna benzer daha bir sürü faydası vardır.Üstelik zayıflamak isteyenler için de en ideal sebzelerden biri.Böyle bir sebzeyi yememek olmaz.Daha önce size Zeytinyağlı Lahana Sarması tarifini vermiştim.Bugünde  sizlerle Etli Kapuska Yemeğini paylaşacağım.Lezzeti süper...
Malzemeler:
1 adet küçük lahana
200 gr kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 fincan pirinç
Tuz,karabiber,pul biber



Hazırlanışı:
Soğanları yemeklik doğrayıp kuşbaşı et ile yağda kavurun.Biber ve domates salçasını da ekleyin.Lahanayı ve domatesi yıkayıp ince ince kıydıktan sonra tencereye ilave edin.Üzerini 2 parmak geçicek kadar sıcak su ilave edin.Lahanalar yumuşamaya başlayınca yıkanmış pirinci, tuzu ve baharatları da ekleyin.Arada kontrol edip suyu azaldıkça bir miktar su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın.


                                                                     
                                                           AFİYET OLSUN....

4 yorum:

  1. Ben kabuskayı çok severim Sizde püper yapmışsınız. hımmm canım çekti vallahi.

    YanıtlaSil
  2. Vallahi ben bayılırım... Ne güzel mis gibi... Hemde sağlıklı...

    YanıtlaSil
  3. Ben severim Kapuska'yı.. elinize sağlık. Kendimde kışın faydalı olmasından dolayı çok yapmaya çalışırım. Etlisi de hoş olur:). Taze ekmekle olsa da yesem dedim sabah sabah:))))).

    YanıtlaSil
  4. Bende her yemeğini severim valla :) Güzel yorumlarınızn için çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil