Pages

3 Aralık 2012 Pazartesi

2 FIRINDA ETLİ SEBZE YEMEĞİ


Et severlerin damak zevkine yakışır bir tarifim var.Fırında Etli Sebze Yemeği.Hem lezzetli hem de vitaminli.Kendi damak zevkime göre yaptığım bu yemeği bakalım beğenecek misiniz?Yorumlarını bekliyorum dostlarım :)

Malzemeler:
400 gr dana eti
250 gr taze fasulye
3 adet patates
2 adet patlıcan
9-10 adet yeşil,sarı ve kırmızı biber
1 adet soğan
5 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz,karabiber,pul biber
Sıvı yağ




Hazırlanışı:
Fasulyeleri yıkayıp,ayıklayın.4-5 cm boyunda kesin.Daha sonra patlıcanları,biberleri ve patatesleri yıkayıp jülyen doğrayın.
Öncelikleri tencerede fasulyeleri kavurun ve fırın tepsisine alın.Sonra da patlıcanları kızartın ve fasulyelerin üzerine dizin.Aynı şekilde patatesleri de kızartıp üzerlerine dizin.


Jülyen doğranmış etleri fasulye kavurduğunuz tencerede suyunu çekinceye kadar kavurun.Suyunu çektikten sonra kırmızı ve biber salçasını ilave edip bir kaç kere karıştırdıktan sonra sıcak su ekleyin.Yumuşayınca tuzu ve baharatları ilave edin.Hazırladığınız salçalı eti tepsiye dizdiğiniz sebzelerin üzerine dökün.Yarım ay şeklinde doğranmış soğanları,domatesleri doğranmış sarımsakları ve jülyen doğranmış biberleri tepsinin üzerine dizin.Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp  250 derece fırında pişirin.


2 yorum: