Pages

20 Eylül 2012 Perşembe

0 ÇILBIR

Sizin için bugün ki tarifim Çılbır.Çılbır özellikle öğrenciler,bekarlar ve çalışan hanımlar için oldukça pratik ve lezzetli bir tarif.Tek zor tarafı suda yumurtaların sarısını patlatmadan pişirmek.Az malzemeyle kısa sürede yapabileceğiniz bu yemeği günün her saatinde yiyebilirsiniz.


Malzemeler:
2 yumurta
Su
1 yemek kaşığı sirke
Sarımsaklı yoğurt
Tere yağ
Tuz,pul biber,karabiber


Hazırlanışı:
Yayvan küçük bir tencerede suyu kaynatın.Kaynayan suya tuzu ve sirkeyi ilave edin.Yumurtaları tek tek kırın,dağılmaması için yavaşça tencereye bırakın.Yumurtalar piştikten sonra delikli kepçe ile servis tabağına alın.Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.Tereyağını eritin ve pul biberle hafif yakıp çılbırın üzerinde gezdirin ve sıcak servis yapın.


                                                             AFİYET OLSUN...   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder