Pages

29 Eylül 2012 Cumartesi

3 ISPANAKLI BÖREK


Yarın Pazar...Kahvaltı için ne yapsam diye düşünüyorsanız işte size nefis bir börek tarifi.
Malzemeler:
Hamuru için:
500 gr un
1 su bardağı süt
Kuru maya
Tuz
Su
İç Harcı için:
500 gr ıspanak
150 gr kıyma
2 adet soğan
1 adet domates
Tuz,karabiber
Sıvı yağ




Hazırlanışı:
Yoğurma kabına aldığımız unun ortasını havuz gibi açın.Mayayı,tuzu,sütü ve aldığı kadar su ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.Üzerini streç ile kapatıp mayalanmaya bırakın.
O sırada bir tavaya yağ ile birlikte yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı kavurun.Doğranmış domatesi ve ıspanağı ilave edin.Tuzu ve baharatları ekledikten sonra suyunu çekinceye kadar pişirin.


Hazırladığımız harç soğurken mayalanmış hamurun üzerini açıp karıştırın.Hamur açıcağınız yere hamuru alıp bezelere ayırın.Her bir bezeyi ince bir şekilde açın.Açılmış hamuru dörde bölün.Bir kasede sıvı yağ sütü karıştırın.Açıp kestiğiniz hamura bu karışımdan sürüp,üzerine de hazırladığımız harçtan koyun.Sararak gül şeklini verin.Bu işlemi her bir parça için gerçekleştirin.


Yağlı kağıt koyduğumuz tepsinin üzerine dizin.Sütlü yağlı karışımdan böreklerin üzerine sürüp, öncede ısıtılmış 250 derece fırına verin.Üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.Eğer böreğinizin yumuşak olmasını istiyorsanız fırından çıkınca hemen tepsinin üzerini kapatın.


                                                               AFİYET OLSUN...

3 yorum:

  1. Bayılırım pazar kahvaltılarına aynı zamanda ıspanaklı böreğe.. Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor...Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık...ÇOK emekle yapılmış..

    YanıtlaSil
  3. Pazar kahvaltılarını bende çok severim :) Çok uğraştım ama değdi çok güzeldi :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil