Keş ise tuzlanıp kurutulan yoğurttan elde edilir.Makarnaya yada cümcüğe koyarız.
İsterseniz cümcüğü yağlı yada yoğurtlu da yapabilirsiniz.Sizin damak zevkinize kalmış nasıl yapacağınız.
Malzemeler:
1 pazı hamur için:
1 su bardağı un
Aldığı kadar su
Tuz
Ekşili sos için:
Ekşi
2 adet soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
Karabiber
Keşli için:
Keş
Tereyağ
3 diş sarımsak
Karabiber
Hazırlanışı:
Yoğurma kabına un,su ve tuzu alın ve kulak memesinden sert olacak şekilde yoğurun.Dinlendirdikten sonra mantı yufkasından daha ince açın.Şekildeki gibi kesin.Fazla büyük olmamasına dikkat edin.
Fiyonk şeklini verecek şekilde katlayın.
Tuzlu suda haşlayın ve süzün.Daha sonrada istediğiniz şekilde sosunuzu hazırlayın.
Ekşili Cümcük için:
Soğanları iri iri yarım ay şeklinde doğrayın.Doğradığınız soğanları sıvıyağ da kavurun.Biber salçasını ilave edip bir süre kavurun.Kavurduktan sonra cümcüğü haşladığınız sudan 2 su bardağı ekleyin.Ezdiğiniz ekşiden istediğiniz miktarda ekleyin.Cümcüğü,karabiberi ve dövülmüş sarımsağı da ekleyip karıştırın.Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.
Keşli Cümcük için:
Servis yapacağınız tabağa biraz keş serpin.Üzerine biraz cümcük koyun.Onun üzerine tekrar keş,sonra tekrar cümcük ve son olarak tekrar keş koyun.Bir tavada tereyağını eritin ve dövülmüş sarımsak ile karabiberi ilave edin.Hazırladığınız bu sosu cümcüğün üzerine gezdirin.
AFİYET OLSUN...
Ellerinize sağlık...Yöresel yemekleri çok severim...
YanıtlaSilEllerinize sağlık...Yöresel yemekleri çok severim...
YanıtlaSilKendi toprağımızdan gelen yemeklerin yeri ayrı tabikide :) Teşekkürler :)
YanıtlaSilEllerinize saglik ..
YanıtlaSilBu çorbayı nasıl severim. Aklıma getirdiniz.
YanıtlaSilÇok güzel yapılmış ellerinize sağlık, afiyetler olsun.
Memleketler yakın olunca benzer tatlar da oluyor. Ekşilisini sarımsaklı yoğurtla yaparız.
Teşekkür ederim.Siz nerelisiniz?
SilÇamlıderemin yemekleri nasıl özledim
YanıtlaSilMuhtesem .ellerinize sağlik. Çamlıdereye ve sofrası herzaman açık olan Çamlıdereli dostlarıma selam olsun
YanıtlaSil