Pages

10 Ocak 2013 Perşembe

6 FIRINDA KIYMALI KARNIBAHAR


En güzel kış sebzelerinden karnıbahar hafif ve lezzetli bir tarifle karşınızda...
Malzemeler:
1 orta boy karnıbahar
300 gr kıyma
1 adet soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber,tuz,kırmızı biber
Sıvı yağ



Hazırlanışı:
Sıvı yağ koyduğunuz bir tavada kıymayı suyu çekene kadar pişirin.Suyunu çektikten sonra yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsakları da ekleyip, pişirmeye devam edin. Sonrada doğranmış yeşil biberleri, kırmızı biberi ve domatesleri ekleyin ve karıştırın. Salçayı, baharatları ve 1 yada 2 çay bardağı da sıcak su ekleyin.
O sırada karnıbaharları çiçeklerine ayırıp, tuzlu kaynayan suda 5 dakika kadar haşlayın.Çok haşlamayın diri kalsınlar.Sonrada soğuk suda yıkayıp,süzün.

Fırın tepsinize haşlanmış karnıbaharların yarısını dizin.Üzerine kıymalı harcı yayın.Üzerine de karnıbaharların kalan kısmını dizin.

Önceden ısıtılmış 250 derece fırında pişirin.





6 yorum:

  1. Fırında kesinlikle daha sağlıklı olmuş. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tam bir diyet yemeği :) Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Tarif icin tesekkurler. Domates salcasini, domateslerle birlikte mi eklememiz gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Domates biraz kavrulduktan sonra koyarsanız daha iyi olur.

      Sil
  3. Frinda 250 derecede kac dakika pisicek

    YanıtlaSil