Malzemeler:
250 gr kuşbaşı dana eti
250 gr fasulye
2 adet patates
1 adet soğan
1 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet domates
3 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
Sıvı yağ
Tuz,karabiber,kırmızıbiber,pul biber
Hazırlanışı:
Düdüklü tencereye yağı koyun ve eti de ekleyip kavurun.Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsağı da ekleyin.Salçayı da ilave edip bir kaç kez karıştırın.Daha önceden 4 cm lik kırdığınız fasulyeleri de ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.Patatesi,patlıcanı,kabağı,domatesi,yeşil biberi ve kırmızı biberi küp küp doğrayın.Doğradığınız bu tencereleride ilave edin.Bir süre kavurun.Daha sonra üzerini 2 parmak geçinceye kadar su koyun ve tuzu ve baharatları da ekleyin.Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 15 dk pişirin.
AFİYET OLSUN...
leziz bi yemek olmus,elinize saglik...
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSil