Pages

16 Kasım 2012 Cuma

4 DOMATES SOSLU BİFTEK VE PATATES PÜRESİ

Bugün sizlerle görüntüsü kadar tadının da mükemmel olduğu bir yemek paylaşıyorum.Oldukça kolay bir yemek Domates Soslu Biftek ve yanında da Patates Püresi.Patates püresinin yerine güzel bir pirinç pilavı da yapabilirsiniz.Umarım beğenirsiniz.Yorumlarınızı bekliyorum :)
Domates Soslu Biftek:
Malzemeler:
1 kg biftek
2 adet sivribiber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz,karabiber,pul biber



Hazırlanışı:
Kızartma tavasında 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.Eritilmiş tereyağında bifteklerin her iki taraflarının rengi dönene kadar pişirin.

Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve kabuğu soyulmuş doğranmış domatesleri ekleyip, pişirin.Salçayı,doğranmış biberleri,soğanı ve sarımsakları ekleyin.Suyu,tuzu ve baharatları da ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin.Kaynadıktan sonra etleri ekleyin,kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişirilen eti servis tabağına alın.Etin üzerine sosundan dökerek servis yapın.



Patates Püresi:

Malzemeler:
5-6 adet patates
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı su
Tuz,karabiber
Hazırlanışı:
Patateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.Sütü ve suyu koyduğunuz bir tencerede doğranmış patatesleri haşlayın.Yumuşadıktan sonra iyice ezin. Tereyağını,tuzu ve karabiberi ekleyip,karıştırın.
Patates püresini servis tabağındaki hazırladığınız et  ile servis yapın.


4 yorum:

  1. ellerinize sağlık. Görüntü muhteşem. Tadıda öyledir eminim.

    YanıtlaSil
  2. Offfff Anunturi gratuite съседните Поздрави от Румъния. ediyorum.siz винаги се опитват рецепти следват вас научих много от България. Поздрави от Anunturi gratuite. от България

    YanıtlaSil
  3. Bonfile nasıl yapılır sorusu aslında ilk bakışta kolay gibi gelebilir. Fakat bazı küçük sırları ve tüyoları vardır. Hem hazırlanırken hem de pişirilirken bunlara uyulmazsa etten beklenilen tat alınmaz :)

    YanıtlaSil