Sizlerle bugün Kuşbaşılı Nohut Yemeği tarifi paylaşacağım.Basit bir yemek ama arşivimde olsun istedim.
Yanında pilav ve cacık ile servis yapmanızı tavsiye ederim.
Malzemeler:
500 gr nohut
300 gr dana kuşbaşı
2 adet soğan
5-6 adet yeşil biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz,karabiber,pul biber
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Nohutları 1 gece önceden ılık suyla ıslatın.
Kuşbaşı doğranmış etleri sıvı yağda suyunu çekene kadar pişirin.Suyunu çektikten sonra yemeklik doğranmış soğanları ekleyin.Domates ve biber salçasını da ekleyip,kavurun.Daha sonra ince ince doğranmış domatesleri ve biberleri de ekleyin.Islatılmış nohutu da ekleyip biraz daha kavurun.Üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin.Tuzunu ve baharatları da ekledikten sonra kapağını kapatıp nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder