Uzun zamandır pişi yapmıyordum.Pazar kahvaltısına ne yapsam diye düşünürken aklıma geldi.Hamur işi sevenler için ideal bir lezzet.
Malzemeler:
500 gr un
10grlık paket kuru maya
Tuz,Su
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Unu yoğuracağınız kaba alın, tuz ve toz mayayı da ekleyip karıştırın.Ilık suyu ilave ederek yoğurmaya başlayın.Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Yoğurduktan sonra hamur kabının üzerini hava almayacak şekilde streçle kapatın ve mayalanmaya bırakın.Hamur kabarınca üzerini açıp karıştırın ve sonra tekrar üstünü kapatın.Kabardıktan sonra ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve elde istediğiniz büyüklükte açarak şekillendirin.Tavada kızdırılmış bol yağda kızartın.
İsterseniz elde açtığınız hamurun arasına peynirli maydanozlu harç koyup,kapatabilirsiniz.Ben bir kısmını peynirli bir kısmını da sade yaptım.
AFİYET OLSUN...
Offff yanına domates, peynir ve çay...Başka birşeye gerek yok..Ellerinize sağlık
YanıtlaSilBencede :) Teşekkür ederim :)
YanıtlaSil