11 Eylül 2012 Salı
2 HAŞLAMA USULÜ BULGUR PİLAVI
Bulgur pilavı en sevdiğim pilavlardan biridir.Genelde kavurma usulü ile yaparız.Yıllar önce Maraşlı bir komşumdan öğrenmiştim haşlama usulü ile yapmayı.Çok hoşuma gitmişti.Umarım sizde beğenirsiniz.
Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
2 adet soğan
1 bardak tavuk suyu
Tereyağ
Tuz,pul biber
3 su bardağı su
Hazırlanışı:
Bir tencereye suyu ve tavuk suyunu koyup,kaynatın.Kaynadıktan sonra tuzu ve bulguru ilave edin.Suyunu çekinceye kadar pişirin.
Bu sırada tavada terayağ kızdırın.Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, tuz ve pul biberle harmanlayın.
Servis tabağına haşlanan bulguru yayın.Üzerinde kızgın yağı gezdirin.Hazırlağınız soğanları da üzerine dökün.İsterseniz maydanoz ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Kaynayan suya bulguru ilave ettikten sonra suyunu çekene kadar pişirin demişsiniz. Peki kısık ateşte mi pişecek yoksa yüksek ateşte mi nasıl devam etmeli pişirmeye?
YanıtlaSilKısık ateşte
Sil