Pages

26 Eylül 2012 Çarşamba

0 ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI

Zeytinyağlı Lahana Sarması Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir.Lahana mevsimi geldiğine göre bugün mevsimin ilk lahana sarmasını yaptım.
Malzemeler:
1 adet orta boy lahana
İçi için:
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı ince bulgur
3 adet soğan
2 adet domates
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
Dereotu
Nane,kekik,güvey otu
Tuz,karabiber,pul biber
Sıvı yağ



Hazırlanışı:
Lahananın yapraklarını ayırarak,tuzlu kaynar suda hafif haşlayın.O sırada ince ince doğranmış soğanları ve sarımsakları kavurun.Domates ve biber salçasını da ekleyip,karıştırın.Domatesleri ince doğrayıp,ilave edin.Domatesler eridikten sonra yıkanmış süzülmüş pirinç ve bulguru ekleyin.Kavurduktan sonra naneyi,kekiği,güvey otunu,tuzu ve baharatları ilave edin.1 su bardağı su koyup,suyunu çekinceye kadar pişirin.Altını kapattıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin.


Haşlanmış lahanaları kesin ve her bir parçayı hazırladığınız harçtan 1 kaşık koyup,sarın.


Sarmaları pişireceğiniz tencerenin tabanına damarlı sert lahanaları yerleştirin sonra sarmaları dizin.Üzerine zeytinyağ, tuz,karabiber ve sıcak su ekleyip pişirmeye bırakın.Dağılmadan pişmesi için üzerine düz bir tabak kapatın.Soğuduktan sonra servis yapın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder