Pages

30 Ekim 2012 Salı

2 FIRINDA PALAMUT


Daha önce sizlerle Palamut Tava tarifini paylaşmıştım.Bugünde sizlerle başka bir Palamut tarifini paylaşacağım.Bildiğiniz üzere balık eti kemik gelişiminde, gözün farklı ışıklara uyum sağlaması ve görebilmesinde,vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gibi bir çok yararı var.Bu kadar yararlı bir besini doktorlara göre haftada 3-4 kez tüketmeliyiz.Ben de elimden geldiğince bol bol balık pişirmeye çalışıyorum.Böyle doğal bir ilacı tüketmeden olmaz.
Malzemeler:
2 adet palamut
1 adet soğan
1 adet domates
5-6 adet yeşil biber
1 adet limon
Zeytinyağ
Tuz



Hazırlanışı:
Soğanı ve domatesi yuvarlak şekilde dilimleyin.Balığı pişireceğiniz yağlanmış tepsiye soğan ve domates dilimlerini dizin. Üzerine de önceden dilimlenmiş yıkanmış palamutları dizin.Son olarak da dilimlenmiş limonu ve uzun uzun doğranmış biberleri dizin.

Tuzunu ve yağını da ilave ettikten sonra önceden ısıtılmış 250 derece fırında pişirin.




2 yorum:

  1. her balığı yemem ama palamutu çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ben denizden ne çıksa yerim diyenlerdenim :) Çok teşekkür ederim canım :)

    YanıtlaSil