Pages

20 Ekim 2012 Cumartesi

4 TARHANA ÇORBASI

Tarhana Çorbası sabah kahvaltıları dahil her öğün yenilebilir.Kökeni Orta Asyadan gelen Türklere dayandığı söylense de aslında Tarhana Farsça bir kelimedir.Her türlü yiyeceği kurutarak saklamaya çalışmışlar ve yoğurdun saklanması için Tarhanayı bulmuşlar.Daha önce size kendi yöreme ait Tarhana Tarifini vermiştim.Şimdide bu Tarhana dan içinizi ısıtacak bir Tarhana Çorbası yapmanız için güzel bir tarif paylaşıyorum. Umarım beğenirsiniz.

Malzemeler:
3 çorba kaşığı tarhana
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
Sıvı yağ
Tavuk suyu
Tuz,karabiber,pul biber,nane



Hazırlanışı:
Tarhanayı önceden üzerini geçmeyecek şekilde ılık suyla karıştırıp,bekletin.


Çorbayı pişireceğiniz tencerede yağı kızdırın.İnce ince doğranmış sarımsakları ekleyin. Soteledikten sonra süzgeç ile sarımsakları alın.Domates ve biber salçasını ilave edin.Kavurduktan sonra 3 kase su koyun.Su ılıdıkdan sonra suda beklettiğimiz tarhanayı kaşık ile ezip,sulandırıp ekleyin.Kaynayıncaya kadar çorbayı karıştırın.Topaklanmaması için kaynayıncaya kadar karıştırmalısınız.Kaynadıktan sonra tuzu,baharatları ve naneyi ekleyip bir süre daha kaynattıktan sonra altını kapatın.Sıcak olarak servis yapın.



4 yorum:

  1. kışın en sevdiğim çorbadır canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen benimde :) Teşekkür ederim.Sevgiler.

      Sil
  2. Ellerinize sağlık, size bir tavsiyem olacak, bir adet kuru soğan ince ince kıyıp hafifçe kavurun, çok farklı leziz bir olmakta. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyenizi muhakkak bir daha ki sefere deneyeceğim.İlginiz için teşekkür ederim.Sevgilerimle.

      Sil