Pages

22 Ekim 2012 Pazartesi

0 ZEYTİNYAĞLI BEZELYE YEMEĞİ


Bu sene ki kış hazırlıklarımın arasında dondurulmuş bezelye de vardı.Dondurucudan çıkardığım bezelyeyi yıkadım ve haşlamaya bıraktım.Haşlanmış bezelyeleri hemen soğuk suda ıslattım.Eğer bezelyeleri dondurucudan çıkarıp kendi halinde çözülsün diye bırakırsanız bezelyeler pörsür ve o doğal rengini kaybeder.
Malzemeler:
1/2 kg ayıklanmış bezelye
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Zeytinyağı
Tuz,karabiber,kırmızı biber



Hazırlanışı:
Geniş bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları ve küp küp doğranmış havuçları kavurun.Havuçlar yumuşayıncaya salçayı ve rendelenmiş domatesi ekleyin.Bir süre kavurduktan sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edin.Kaynamaya başladıktan sonra küp küp doğranmış patatesi ekleyin.Patatesler yumuşadıktan sonra daha önceden haşladığınız bezelyeleri ekleyin.Tuzunu ve baharatları ekledikten sonra kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder