Pages

20 Ekim 2012 Cumartesi

0 KIYMALI KABAK KAVURMASI


Daha önce sizlerle Kıymalı Kabak Dolması nı paylaşırken kabağın içinden kavurma yaptığımdan bahsetmiştim.Bugünde sizlerle bahsettiğim Kıymalı Kabak Kavurmasını paylaşacağım.Dolma yaparken kullandığım kabakların içini buzdolabında saklamıştım.Kavurmada bu kabak içlerini kullandım.Yıllardır bu tarifi yaparım ama fazla bilinmiyor galiba.Çevremdeki bir çok insan bu tarifi benden duydu.Umarım sizlerde beğenirsiniz.
Malzemeler:
1 kg kabak içi
2 adet soğan
100 gr kıyma
1 adet domates
2 adet yumurta
Tuz,karabiber,kırmızı biber
Sıvı yağ


Hazırlanışı:
Yemeklik doğranmış soğanı  ve kıymayı tavada yağ ile beraber kavurun.Biraz kavurduktan sonra ince doğranmış kabak içini ekleyin.Doğranmış domatesleri de ilave edip pişinceye kadar kavurun.Suyunu çektikten sonra tuzu ve baharatları ilave edin.Bir kapta yumurtayı çırpın.Çırpılmış yumurtayı kıymalı kabağa ilave edin.Piştikten sonra servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder