Malzemeler:
500 gr kıyma
1 adet soğan
2 dilim ekmek içi
1-2 dal maydanoz
1 adet yumurta
Tuz,karabiber,kimyon,kekik,
İçi için:
1 kase haşlanmış bezelye
2 adet havuç haşlanmış havuç
2 adet haşlanmış patates
Tuz
Hazırlanışı:
Yoğurma kabının içine kıymayı alın.Yumurtayı,rendelenmiş soğanı,ıslatılmış ekmek içini,ince ince doğranmış maydanozu,tuzu,karabiberi,kimyonu ve kekiği ekleyip yoğurun.O sırada haşlanmış havuçları ve patatesleri küp küp doğrayın.Ayrı bir kapta haşlanmış bezelye ile tuz,karabiber ve bu kesilmiş sebzeleri karıştırın.
Köfte hamurundan istediğiniz miktarda parçalar alıp, poğaça şeklinde elinizde açın.Ortasına garnitür koyup,kapatın ve yuvarlak şekil verin.Kapatılan kısım alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 250 derece fırında pişirin.
AFİYET OLSUN...
Ben bütün olarak yapıp dilimliyorum bu şekilde de gayet şık olmuş ve sunumu da daha kolay ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilDiğer türlü de bölüyorum bu sefer değişik olsun diye böyle yaptım.Beğendiğinize sevindim :)
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil