6 Ekim 2012 Cumartesi
2 KIYMALI POĞAÇA
Malzemeler:
Un
2 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
Yarım margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Kabartma tozu
Tuz
İçi için:
200 gr kıyma
2 adet soğan
Maydanoz
Tuz,karabiber
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Yoğurma kabına yoğurdu,yumurtayı,sıvı yağ ve oda sıcaklığında margarini alıp karıştırın.Üzerine tuz ve kabartma tozunu dökün.Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayacak şekilde hamur haline getirin.Islak bez ile yoğurma kabının üstünü örtüp hamuru dinlenmeye bırakın.
O sırada bir tavada yağı ısıtın.Yemeklik doğradığınız soğanları ve kıymayı bu yağda kavurun.Kavurduktan sonra tuzu,karabiber ve ince ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
Hamuru dinlendirdikten sonra hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlak şekil verin.İçine hazırladığınız kıymalı harçtan koyup pide yapar gibi ek yeri yukarı gelecek şekilde kapatın.Bu işlemi hamurun geri kalanı için de gerçekleştirin.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 240 derecelik fırında pişirin.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
eLLERİNİZE Sağlık her zamanki gibi nefis görünüyorlar.
YanıtlaSilDestekleriniz için teşekkür ederim Nursevin Hanım
Sil