Pages

31 Ekim 2012 Çarşamba

3 FINDIKLI PASTA

Gün davetleriniz, beş çayınız yada akşam yemeği sonrası ikram edebileceğiniz bir lezzet Fındıklı Pasta...Ben bugün akşam çayı için yaptım.Hemen sizlerle paylaşmak istedim.Umarım beğenirsiniz.
Malzemeler:
Pandispanya için:
6 adet yumurta
7 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Krema için:
4 adet yumurta sarısı
500 ml süt
2 kahve fincanı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
80 gr bitter çikolata
Üzeri için:
Fındık



Hazırlanışı:
Karıştırma kabında pandispanya için yumurta akları ile toz şekeri çırpın.Yumurta sarılarını tek tek ekleyin.Un ve kabartma tozunu karıştırıp, eleyerek ekleyin.Hamuru yağlı kağıt serilmiş yada yap sürülmüş yuvarlak kek kalıbına boşaltın.180 derece fırında hamuru pişirin.Hamur piştikten sonra soğumaya bırakın.
O sırada krema için sütü bir tencerede ısıtın.Yumurta sarısı,toz şeker, nişasta ve unu ayrı bir kapta karıştırın.Üzerine sütten çok az ekleyip iyice karıştırarak malzemeleri eritin.Bu karışımı geri kalan süte ekleyip,pişirin.Ocaktan indirip küçük küçük parçaladığımız çikolataları ekleyip,eritin.Karışımı karıştırarak soğumasını sağlayın.
Soğumuş pandispanyayı ortadan ikiye ayırın.Kremanın bir kısmını alt tabana sürün ve üzerine ikinci parça pandispanyayı yerleştirip kalan krema ile her yerini kaplayın.Üzerini dövülmüş fındık ile süsleyin.Bir süre buzdolabında dinlendirip servis yapın.




3 yorum:

  1. Tam bana göre...Immm...Çok güzel gözüküyor..

    YanıtlaSil
  2. Bayram atlatmama rağmen (üstelik çok tatlı aramayan biri olarak) halen canım tatlı istiyor, özellikle de böyle pasta tarzı birşeyler istiyordum, görünce isteğim iyice depreşti. Ellerinize sağlık:).

    YanıtlaSil
  3. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil