Pages

5 Ağustos 2014 Salı

2 KEKLİ İRMİK TATLISI


Malzemeler:

  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakaolu kek
  • Çikolata sosu

Hazırlanışı:
Derin bir tencereye sütü,şekeri, irmiği ve hindistan cevizini alın ve karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Servis yapacağınız kabı hafifçe ıslatın ve irmikli muhallebiyi dökün. O sırada keki rondodan geçirin. Muhallebinin üzerine rondodan geçirilmiş keki yayın. Kaşığın tersiyle bastırın. Üzerini çikolata sosu ile süsleyip servis yapın.

2 yorum: