Malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 3-4 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 3 diş sarımsak
- Sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 adet defne yaprağı
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 su bardağı kaşar rendesi
Hazırlanışı:
Küp küp doğranmış eti teflon tencereye alın. Yağ koymanıza gerek yok, etler kendi suyunu bırakır. Suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra yağı ekleyin. Soğanı yemeklik doğrayın ve doğranmış sarımsaklarla beraber ete ilave edin. Soğanlar yumuşamaya başlayıncaya kadar kavurun. Sivri biberleri ve kırmızı biberi doğrayıp, soteye ekleyin. İyice kavrulan soteye rendelenmiş domatesleri ve 2 su bardağı kaynamış suyu ilave edin. Defne yaprağını ve hardalı ekleyin ve kapağını kapatıp, pişirmeye bırakın. Etler yumuşadıktan sonra tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyin. Bir süre daha pişirdikten sonra altını kapatın. Pişen soteyi borcama yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
harika,tam iftarlık misafire yapılacak yemek,teşekkürler
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
SilTuz koyulmuyo mu
YanıtlaSil