Pages

22 Temmuz 2014 Salı

0 PASTIRMALI RAMAZAN PİDESİ


Sahur sofralarınızı süsleyecek biz lezzet sizlerle PASTIRMALI PİDE... Bir gün önceden kalmış ramazan pidelerini değerlendirmek için güzel bir fırsat. İsterseniz bu tarifi pide yerine bazlama ile de yapabilirsiniz ya da pidenizi kendiniz hazırlayabilirsiniz. İçine pastırma yerine sucuk, salam ya da kıyma da koyabilirsiniz Tamamen sizin damak tadınıza kalmış bir şey. Umarım tarifi beğenirsiniz :)

Malzemeler:

  • 1 adet ramazan pidesi
  • 8-10 adet dilimlenmiş pastırma ( isteğinize göre miktar değişebilir)
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 2 adet yumurta

Hazırlanışı:
Öncelikle pidenin üst katmanını alın ve tabanı zemin olarak bırakın. Mümkün olduğu kadar düzgün bir şekilde üst katmanını çıkarın. Pastırma dilimlerini ince ince doğrayın. İlk olarak pidenin ortasına yumurtaları kırın. Yumurtanın kenarlarına pastırmayı gezdirin. Pastırmanın üzerine de rendelenmiş kaşarları ekleyin.























Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder