Malzemeler:
- 2 adet hazır yufka
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 2 adet soğan
- Sıvı yağ
- Tuz, karabiber
Yufkaya sürmek için:
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
Üzeri için:
Hazırlanışı:
Yeşil mercimeği yıkayın ve süzün. Su ekleyip bir tencerede pişirin. Haşlandıktan sonra mercimekleri süzün. Bir tavaya sıvı yağını ve ince ince doğranmış soğanları ekleyin ve karıştırarak ölünceye kadar kavurun. Haşlanmış mercimekleri ekleyin, tuzu ve karabiberi katıp pişirin.
O sırada yufkaları tezgaha serin ve geniş şeritlerde halinde kesin. Sıvı yağ ve yumurtayı bir kapta karıştırın ve çırpın. Kestiğiniz şeritlere karışımı sürün. Şeritlerin uç kısmına 1 yemek kaşığı kadar mercimekli içten koyup üçgen şeklinde katlayarak muska haline getirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını sürün ve daha sonra çörek otu ya da susam serpin.
Önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında böreklerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder