Pages

10 Ağustos 2014 Pazar

0 VİŞNELİ İRMİK TATLISI


Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket bisküvi
  • 2 su bardağı çekirdeği ayıklanmış vişne
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (ekşiliğin gitmesini istiyorsanız daha çok şeker koyabilirsiniz)
Hazırlanışı:
Derin bir tencereye sütü, şekeri ve irmiği alın ve karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına geldikten sonra vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Servis yapacağınız kabı kullanmadan önce yıkayıp, suyunu süzün. Hazırlamış olduğunuz irmik tatlısının yarısını kaba döküp yayın. Üzerine bisküvi dizin ve üzerine de kalan tatlıyı dökün. Dolapta soğumasını bekleyin. 
O sırada vişneleri rondodan geçirin ve tencereye püre halindeki vişneleri, suyu, nişastayı ve şekeri ekleyin. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğuyan irmikli tatlının üzerine yayın. 


Ilıdıktan sonra üzerini hindistan cevizi ile süsleyip, buzdolabında 2-3 saat bekletin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder