Pages

17 Kasım 2012 Cumartesi

4 YAPRAK CİĞER

Bu akşam ki menümüz Edirne usulü Yaprak Ciğer,soğanlı garnitür ve maydanoz,kızartılmış patates ve kırmızı biberdi.Çok özenerek yaptım.Bakalım beğenecek misiniz?Yorumlarınızı bekliyorum :)
Malzemeler:
Yarım kg karaciğer
Un
Sıvıyağ
Tuz,karabiber
Soğanlı Garnitür için:
2 adet soğan
Sumak


Hazırlanışı:
Ciğerin zarını ayıklayıp,uzunlamasına yaprak şeklinde doğrayın.Yıkayıp,kağıt havluyla kurulayın.Geniş bir kapta unu,karabiberi ve tuzu karıştırın.Ciğerlerinizi bu unlu karışıma bulayın ve  kızgın bol yağda kızartın.Kızaran ciğerleri kağıt havluya alarak fazla yağını alın.
Diğer tarafta soğanları ince yarım ay şeklinde doğrayın.Tuz ve sumakla karıştırın.
Ciğerlerinizi ve soğanlı garnitürünüzü servis tabağına alın.Maydanoz ile süsleyip servis yapabilirsiniz.Ayrıca ben kızarmış kırmızı biber ve patates de ekleyerek servis yaptım.Gayet güzel oldu.


4 yorum:

  1. Çok severim nefis görünüyor ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. Harika ve emeklrinize sağlık. ben ciğeri sevmiyorum fakat bu ye beni diyor:)

    YanıtlaSil