Pages

18 Kasım 2012 Pazar

4 MAKLUBE

Bildiğim kadarıyla Maklube bir Arap yemeği.Ülkemizde de oldukça fazla yapılıyor.Hazırlarken dana etini tercih ettim.Aynı yemeği kuzu,tavuk veya  hindi  eti ile de hazırlayabilirsiniz. Maklube genellikle kalabalık ortamlarda ortada büyük bir tepside  salata ve yoğurt ile servis edilir.Ama ben bu şekilde servis yapmayı tercih ediyorum.İşte tarifim...
Malzemeler:
750 gr dana eti
2 adet soğan
2-3 adet sivri biber
3-4 diş sarımsak
2 adet domates
2 adet patlıcan
2 su bardağı su
2 su bardağı pirinç
Sıvı yağ
Tuz,karabiber



Hazırlanışı:
Yağı tencereye alın.Yağ kızdıktan sonra kuşbaşı şeklinde doğranmış etleri soteleyin.Etler çok az piştikten sonra üzerine yemeklik doğranmış soğanları,sarımsağı ve biberleri ekleyin. Sotelemeye devam edin. Küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin.
Patlıcanları alacalı soyduktan sonra uzunlamasına üçe bölün.Her bir parçayı üçe kesin.Etlerin üzerine yerleştirin.Yarım su bardağı sıcak su ekleyin.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip kalan suyu,tuzu ve karabiberi ekleyin.Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin.Piştikten sonra altını kapatıp üzerini kağıt havlu ile kapatarak 15 dakika demlendirin.Tencereyi servis tabağına ters çevirerek aktarın.


4 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor..Lezzeti buralara kadar geldi..Ellerinize kollarınıza sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Çok nefis görünüyor ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil