Pages

20 Kasım 2012 Salı

2 PRATİK İŞKEMBE ÇORBASI

Bugün yine sizlerle ilk defa denediğim ve onayladığım bir tarifi paylaşıyorum.Gerçekten de çok lezzetli bir çorbaymış.Gerçek İşkembe çorbasının yerini aratmayacak kadar güzel.İsminden de anlayacağınız gibi pratik bir çorba.Bu kadar az malzemeyle böyle lezzetli bir çorba olması da sizlerle paylaşmak istememin diğer bir sebebi.Hemen tarife geçelim...
Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
1 litre sıcak su
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
30 gr tereyağı
Kırmızı pul biber



Hazırlanışı:
Tereyağını eritin.Unu ilave edip rengi hafif pembeleşinceye kadar kavurun.Karıştırmaya devam ederek suyu azar azar ekleyin.Tuz ve karabiberi ekleyin.Yaklaşık 20 dakika pişirin.
Ocağı kapatıp rendelenmiş sarımsakları ekleyin.Sirke ilave edin.Tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın.Eğer çorbanız topaklanırsa blenderdan geçirebilirsiniz.
Tereyağını tavada eritip kırmızı biberi ilave din.Bu sosu çorbanın üzerinden gezdirip sıcak servis yapın.


2 yorum:

  1. Sahicisini de yalancısını da severim.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende her ikisini severim.Teşekkür ederim.

      Sil