Pages

21 Kasım 2012 Çarşamba

0 KURU DOLMA


Malzemeler:
30 tane karışık patlıcan ve biber kurutması
Harcı için:
400 gr pirinç
3 adet soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
5 diş sarımsak
Maydanoz
1 tatlı kaşığı şeker
Zeytinyağ
Tuz,karabiber,kekik,nane
Limon suyu
Üzeri için:
3 adet domates




Hazırlanışı:
Dolmalık biberleri ve patlıcanları yıkayın.Kaynar su koyduğunuz tencereye patlıcanları ve biberleri koyup, yaklaşık 20 dakika bekletin.Daha sonra suyunu süzün ve tekrar sıcak su ekleyip bir iki taşım kaynatın.Kaynar sudan çıkardıktan sonra soğuk sudan geçirip, suyunu süzün.


O sırada ayrı bir tencereye yağı koyun.Yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsağı ekleyip,rengi dönünceye kadar kavurun.Sonra domates ve biber salçasını ekleyin hafifçe kavurun.Domatesleri rendeleyip onları da ekleyin.Yıkayıp,süzdüğünüz pirinci,limon suyunu ve şekeri ekleyin.Tuzu ve baharatları da ekleyin.Biraz kavurduktan sonra  altını kapatıp,ince doğranmış maydanozları ekleyip karıştırın.


Biberleri ve patlıcanları hazırladığınız içle 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.Ağız kısımlarını doğranmış domatesle kapatın.Hazırladığınız dolmaları tencereye dizin.


Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.1 bardak sıcak su ekleyip, pişirmeye bırakın.Piştikten sonra soğuk olarak servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder