Pages

24 Kasım 2012 Cumartesi

4 ÖRGÜLÜ ÇÖREK

 Bu tarifi bir arkadaşımdan öğrendim ve hemen yaptım.Herkes çok beğendi.O peynirli yapmış ben kıymalı yaptım.İnternet de biraz araştırdığım da içerisine pizza malzemeleri koyup kapalı pizza şeklinde yapanları da gördüm.Sizde her türlü yapabilirsiniz.Yarın Pazar ve çay  ile birlikte akşam üstü yemelik bir şeyler yapmak isteseniz bu tarifi bir deneyin derim.İşte tarifim:
Malzemeler:
4 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
1 adet yumurta beyazı
Tuz

İç Harcı için:
Yarım kg kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
5 adet yeşil biber
Maydanoz
Tuz,karabiber,kırmızı biber
Sıvı yağ
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı



Hazırlanışı:
Yoğurma kabına unu alın ve tuzla karıştırın.Daha sonra ortasını havuz şeklinde açın.Ortasına mayayı,yoğurdu,yağı,sütü ve yumurta beyazını ekleyin ve yoğurun.Yumuşak bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.
O sırada iç harcı hazırlamak için yağ koyduğunuz tavada yemeklik doğranmış soğanları ve kıymayı kavurun.Biberleri ince ince doğrayıp,ekleyin.Doğranmış domatesleri de ekleyin.Tuzu ve baharatları ekleyip,karıştırın.Suyunu çekene kadar pişirin.Suyunu çektikten sonra altını kapatın ve ince kıyılmış maydanozları ekleyip,karıştırın.
Hazırladığınız hamuru iki parçaya bölün.Birini oval şeklinde açın.Kenarlarını bıçakla çizikler atarak kesin ama kesikler hamurdan kopmayacak şekilde olsun. İç harcın yarısını hamurun ortasına yerleştirin.Kesilen parçaları karşılıklı çapraz kapatarak örgü oluşturun.Aynı işlemi kalan hamur ve iç harcı içinde uygulayın.Yağlanmış veya yağlı kağıt serdiğin tepsiye çörekleri alın.


Üzerlerini streçleyip mayalanmaya bırakın.Hamur kabardıktan sonra streçi açın ve üzerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.



4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Uzun zamandır hep ertelediğim bir tarif. İnşallah hafta sonu yaparım bende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim sizde çok güzel yaparsınız.Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. eellerine sağlık enfes görünüyor :)

    YanıtlaSil