Pages

26 Kasım 2012 Pazartesi

1 HİNDİSTAN CEVİZ DOLGULU KURABİYE

Fırından yeni çıkmış mis gibi kokan kurabiyelere hayır diyebilir misiniz? :) Hindistan ceviz ile kakaonun uyumunu sevenler bu kurabiyeye bayılacaktır.Ben pudra şekeri serpip servis yaptım sizler isterseniz çikolata sosu ile süsleyip servis yapabilirsiniz.İşte çay sohbetlerinize eşlik edecek lezzetli kurabiyeler...
Malzemeler:
3-4 su bardağı un
125 gr  yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (Birinin akı ayrılacak)
2 yemek kaşığı kakao
3 fincan pudra şekeri
Kabartma tozu
Vanilya
İçi için:
1 su bardağı hindistan cevizi
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı (Hamur malzemesinden alınan)
Üzeri için:
Pudra şekeri


Malzemeler:
Margarini ve pudra şekerini karıştırma kabına alın ve kabarana kadar çırpın.Çırpmaya devam ederken sıvı yağını ve 1 adet yumurtanın sarısını ilave edin.Unu,kabartma tozunu,vanilya ve kakaoyu ilave edip yoğurun.Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurun.
Diğer yanda bir tabakta hindistan cevizi,pudra şekeri ve yumurta akını karıştırın.
Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar alın.Elinizle yuvarladıktan sonra ortasına parmağınızla çukur açın.İçerisine hazırlamış olduğunuz hindistan cevizli harçtan koyun.Hamuru yanlarından ortaya doğru kapatıp yuvarlayın.




Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış yada yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kapatılan yeri alta gelecek şekilde dizin.


170 derece fırında 20-25 dakika pişirin.Fırından aldıktan sonra  soğumasını bekleyin ve üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.


1 yorum:

  1. merhaba,kurabiyeyi dün akşam yaptım.tadi güzel oldu ama içini koyup yuvarlama yapacağım zaman
    kurabiyeleri çatlamış olarak yuvarlayabildim.yani pürüzsüz olmadı.neden acaba?

    YanıtlaSil