Pages

27 Kasım 2012 Salı

4 HAMSİ TAVA


Bugünkü tarifim Hamsi Tava. Hamsileri az yağda kızartmak da mümkün.Hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli.İhtiyacınız olan tek şey kapaklı bir kızartma veya krep tavası.Kapak niye derseniz eğer ters yüz etme sırasında bu kapağı kullanıyoruz.Ayrıca bu tip tavaların kısa kenarı olduğu için ters çevirme işlemi daha kolay.
Bu püf noktaların yanı sıra kızarmış hamsinin üzerine sarımsaklı sos gezdiriyorum.Oldukça lezzetli oluyor, muhakkak deneyin.İşte tarifim:
Malzemeler:
İstenilen miktarda hamsi
Mısır unu
Sıvı yağ
Tuz
Sos için:
Sarımsak


Hazırlanışı:
Hamsilerin kılçıklarını yıkayıp,ayıklayın.Tuzlayıp bir süre bekletin.Hamsilerin 2 sinin iç yüzü birbirine bakacak şekilde birleştirin.Birleştirdiğiniz hamsileri mısır ununa bulayıp,yağlanmış tavaya çiçek şeklinde dizin.İyice kızardıktan sonra tavanın kapağıyla diğer yüzünü çevirip kızartın.
Sos için sarımsağı tuz ile dövün.Su ilave edip kızartılmış hamsilerin üzerine gezdirin.Salatayla servis yapın.


4 yorum: