Malzemeler:
- 1/2 kg biftek
- 1 adet soğan
- 3 adet domates
- 4 adet patates
- 8-10 adet sivri biber
- 3-4 diş sarımsak
- Sıvı yağ
- Tuz,karabiber, kekik
Hazırlanışı:
Biftekleri tencereye koyunuz. İnce kıyılmış soğan ve sıvı yağı ilave edip ocak üzerinde bir kaç kere çeviriniz. 2 su bardağı sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Patatesleri dilimleyip fırın tepsisine dizin. Üzerine biftekleri yerleştiriniz. Aralarına yeşil biber ve sarımsak koyunuz. Kekik, tuz, karabiber serpip domates dilimleri ile kapatınız. Biftek suyunu üzerine gezdirip, orta hararetli fırın da patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder