Pages

16 Temmuz 2014 Çarşamba

0 CEVİZLİ İNCİR TATLISI


Malzemeler:

  • 20 adet kuru incir
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 adet karanfil tanesi
  • 1,5 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı toz şeker
Süslemek için:
  • Kaymak
  • Ceviz içi


Hazırlanışı:
Sütü bir tencerede kaynatın. İncirleri bir kaba dizin ve kaynatılmış sütü üzerinde gezdirin. 2 saat incirleri sütün içinde bekletin. Daha sonra incirleri suyla yıkayın ve suyunu süzün. 


Dövülmüş ceviz içini tarçını ve 1 yemek kaşığı toz şeker ile bir kapta karıştırın. İncirin saplarını kesip içerisini cevizli karışımla doldurun. İncir dolmalarını bir tencereye dizin. Üzerine suyu, yarım su bardağı şekeri ve karanfil taneleri ekleyin ve kaynatın.Kaynadıktan sonra incirleri bir kaba alıp soğumaya bırakın. Tencerede kalan suyu kaynamaya bırakın ve şerbet yapın. 
İncirleri servis kabına alın. Üzerini kaymak ve incir ile süsleyin. Ve son olarak şerbeti üzerinde gezdirin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder