Pages

3 Ağustos 2013 Cumartesi

0 YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI


Malzemeler:
1 kase pilavlık bulgur
1 kase haşlanmış yeşil mercimek
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
1 kase tavuk suyu
2-3 dal taze nane
1 çay kaşığı kimyon
Kırmızı biber, karabiber, tuz



Hazırlanışı:
Pilav tenceresine yağı ve ince doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Pişen soğanların üzerine, doğranmış naneyi, doğranmış kırmızı biberi ve doğranmış domates ekleyin. Kokusu çıkana kadar kavurun. Soğanlı karışımın üzerine bulguru ekleyin ve biraz kavurun. Kavurduktan sonra tavuk suyunu ve üzerini geçecek kadar suyunu ilave edin.Kapağını kapatıp pişirmeye bırakın.Bulgurlar biraz yumuşamaya başlayınca haşlanmış mercimeği de ekleyip kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirin.
Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra kaşıkla karıştırın ve havalandırın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder