Pages

15 Ağustos 2013 Perşembe

2 BUĞDAYLI SEMİZOTLU SERİNLİK ÇORBASI


Sıcak bir yaz akşamında içinizi hem ferahlatacak hem de lezzeti akıllarda uzun zaman kalacak bir çorba...

Malzemeler:
1 su bardağı buğday
1 demet semizotu
2 adet közlenmiş kırmızı biber
Yoğurt
Zeytinyağı
Tuz
Su

Hazırlanışı:
Buğdayı yıkayın ve üzerini iki parmak geçecek kadar su koyup yaklaşık 5 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatıp 10 dakika dinlendirerek şişmesini sağlayın. Tekrar ocağın altını yakıp pişene kadar kaynatın. Piştikten sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın. O sırada yoğurdu yoğurdu bir kaba alın. Semizotunu temizleyip, yıkadıktan sonra doğrayın ve yoğurda koyun. Soğumuş buğdayı ve tuzu da ekleyip karıştırın. Soğuk çorbamızı servis kabına alın. Daha sonra közlenmiş kırmızı biberleri rondo da zeytinyağı ilave ederek püre haline getirin. Çorbanın üzerine hazırladığınız bu kırmızı biber sosunu gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.





2 yorum: