Pages

18 Ağustos 2013 Pazar

0 DAMLA ÇİKOLATALI TATLI BİSKÜVİ


Malzemeler:
3 su bardağı un
125 gram margarin
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı limon suyu
1/2 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1/2 çorba kaşığı kakao
Damla çikolata





Hazırlanışı:
Unu yoğurma kabına eleyin. Margarini katıp iki avuç arasında yağı una yedirin. Ortasını açıp yumurta, yoğurt, pudra şekeri, limon suyunda eritilmiş karbonat, vanilya, limon kabuğu rendesi koyarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın. Yarısına kakaoyu katıp, yoğurun, renklendirin.
Beyaz hamuru iki parçaya ayırın. Beyaz parçalardan birini 2-3 mm kalınlığında açın. Aynı büyüklük de kakaolu hamuru açın ve beyaz hamurun üzerine yerleştirin. Sonra kalan beyaz hamuru da aynı şekilde açın ve kakaolu hamurun üzerine yerleştirin. Bu 3 katlı hamuru önce boyuna sonra enine keserek kare olacak şekilde kesin. Kare olarak kestiğiniz bisküvileri yağlanmış ya da yağlı kağıt serilen tepsiye aralıklı olarak dizin.



Tepsiye dizdiğiniz bisküvilerin üzerine damla çikolataları serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder