Pages

28 Temmuz 2013 Pazar

0 DÜRÜM TAVUK SOTE


Malzemeler:
Sote için:
500 gram tavuk göğsü
2 adet soğan
3-4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik
Sıvı yağ
Lavaş için:
1 su bardağı un
Su
Tuz
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt




Hazırlanışı:
Yoğurma kabına unu, suyu ve tuzu alın. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurdan minik bezeler ayırın, tavanızın boyutuna göre açın. Önceden ısıtılmış tavada önlü arkalı pişirin.


O sırada tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Tencereye yağı koyup kızdırın ve doğranmış tavukları ekleyin, kavurun. Suyunu çekince ince ince doğranmış soğanı, yeşil biberleri ve kırmızı biberleri ekleyin. Doğranmış domatesi ve salçayı da ekleyip, kavurmaya devam edin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen tavuk soteyi tüm lavaşlara paylaştırın ve lavaşları sarın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve servis tabağına alın. İsterseniz yanında bulgur pilavı ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder