Pages

14 Temmuz 2013 Pazar

2 ŞEKERPARE


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 250 gr margarin
  • 4,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı vanilya
Şurubu için:

  • 4 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:

  • Fındık
  • Hindistan cevizi



Hazırlanışı:
Yumurtayı şekerle birlikte çırparak koyu krema haline getirin. Yumuşak margarini ilave edip çırpmaya devam edin. 4-5 dakika daha köpürtüp un, irmik, vanilya ve karbonatı katın. Yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Avuç içinde yuvarlayıp üstten bastırıp 1 cm kalınlığında yassıltın.
Birer parmak ara ile yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine birer fındık koyun. 200 derece ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Şerbeti şekerpareler soğuduktan sonra hazırlamaya başlayın. Bunun için şeker ve suyu tencereye alın ve şekerler eriyinceye kadar karıştırın. Yarım saat kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip, altını kapatın. Soğumuş şekerparelerin üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbeti iyice çektikten sonra üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.



2 yorum: