Pages

27 Temmuz 2013 Cumartesi

0 ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI


Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı arpa şehriye
1 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tablet tavuk bulyon
3 su bardağı sıcak su
Tuz



Hazırlanışı:
Öncelikle pirinci yıkayıp, kaynatılmış bir miktar tuz atılmış su da en az 15 dk bekletin.
Tencereye sıvıyağını koyun ve şehriyeleri ilave edip rengi hafif dönüp kokusu çıkana kadar kavurun. Pirinçlerin suyunu süzüp tencereye ekleyin. Tereyağını da ilave edip yağ eriyene kadar karıştırın. Tereyağını bu şekilde sonradan koyarsanız eğer tereyağ yanmamış olur. Pirinçler parlak bir hal alana kadar kavurun. Daha sonra elimizde ezdiğimiz bulyonu ve tuzu ekleyip, karıştırın. Kaynar suyuda ilave edin ve karıştırın. Kayanr su miktarı her pirince göre farklı olur. Ben kendi pirincime göre 2 su bardağı pirince 3 su bardağı kaynar su koyuyorum. Kapağını kapatıp, üzeri göz göz oluncaya kadar yüksek ateşte pişirin. Üzeri göz göz olduktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.Suyunu çektikten sonra altını kapatın. Piştikten sonra tencerenin kapağı ile tencere arasına bir peçete veya kağıt havlu koyup pilavı dinlenmeye bırakın. Pirinçlerin ezilmemesine dikkat ederek karıştırın ve servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder