Pages

20 Temmuz 2013 Cumartesi

0 YUVALAMA


Malzemeler:
300 gr kuşbaşı et
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz,karabiber, kırmızı biber
Köfteler için:
1 su bardağı ince bulgur
5 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, kırmızı biber




Hazırlanışı:
Bulguru üzerini bir parmak geçecek şekilde sıcak su ile ıslatın. 10-15 dakika bekletin. Daha sonra bulguru yoğurma kabına alın ve  unu, yumurtayı, karabiberi, kırmızı biberi ve tuzu ilave edip yoğurun. İyice yoğurduktan sonra küçük köfteler yapın. Yaptığınız köfteleri unlu tepsiye bırakın. Böylece köfteler birbirine yapışmaz.


Daha sonra bir tencerede yağı kızdırın ve doğranmış kuşbaşı etleri tencerede suyunu çekene kadar kavurun.  Suyunu çektikten sonra ince doğranmış soğanı ilave edin. Kırmızı ve biber salçasını da ilave edip sıcak su koyun. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Son olarak da köfteleri, haşlanmış nohutu, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi de ilave edin. Köfteler yumuşayıncaya kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder