Pages

2 Nisan 2020 Perşembe

0 PEYNİRLİ POĞAÇA


Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta beyazı (sarısı üzeri için)
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi:
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz


Hazırlanışı:

Yoğurma kabına sıvı malzemeleri koyup ardından karıştırın. Ardından maya, şeker, tuz ve yumurta beyazını ekleyip, karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun.Yumuşak ele yapışan bir hamur oluncaya kadar yoğurun ve son olarak 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek hamuru toparlayın. Hamuru üzeri kapalı olarak 1 saat dinlendirin. Mayalanan hamuru yoğurmadan (yani söndürmeden) parçalar alın. Yuvarlayıp, şekil verin, elinizle açarak içerisine 1 tatlı kaşığı kadar peynir koyup kenarlarından büzerek kapatın ve tekrar yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin. Poğaçaların üzerini kapatarak bu şekilde 20 dakika dinlendirin. Fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı ve susam serperek önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirin. Poğaçaları fazla kurutmadan fırından çıkarıp üzerini nemli bir bez ile kapatıp 10 dakika kadar dinlendirin ve sıcak olarak servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder