Pages

26 Mart 2020 Perşembe

0 PATATES PÜRELİ MANTAR SOTE


Malzemeler:
  • 500 gr kültür mantarı
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 4-5 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • Tereyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber
Püre için:
  • 3 adet patates
  • 1 su bardağı süt (Kıvamına göre arttırılabilir ya da azaltılabilir)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Muskat
Üzeri için:
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:

Öncelikle tava içinde ince doğranmış soğanı ve sarımsağı tereyağında soteleyin. Hafif pembeleşmeye başlayınca doğranmış sivri biberleri ve kırmızı biberleri ilave edip sotelemeye devam edin. Bu arada doğranmış temizlenmiş mantarları da yumuşayan biberlerin üzerine ilave edin. Son olarak da kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri ilave edin ve domatesler eriyinceye kadar pişirin. Tuzu, karabiberi ve pul biberi ilave edip ocağın altını kapatın. 
Patates püresi için, patatesleri yıkayın ve üzerine çizik atın. Patatesleri tencereye alıp, üzerine 2 parmak geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Patatesleri haşladıktan sonra soyun ve çatal yardımı ile ezin. Ezilen patateslerin içerisine tereyağı, sütü, tuzu ve muskat rendesini ekleyip, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar iyice ezin. 
Hazırladığınız mantar soteyi fırın kaplarına (güveç de olabilir) pay edin. Üzerlerine patates püresi ve rendelenmiş kaşar ilave edin.180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder