Pages

10 Nisan 2020 Cuma

0 AYRAN AŞI ÇORBASI


Malzemeler:
  • 1 su bardağı buğday
  • Yarım su bardağı nohut
  • 400 gram süzme yoğurt
  • Yaklaşık 1 su bardağı yoğurt
  • Su
  • Tuz
Üzeri için (isteğe bağlı):
  • Zeytinyağ
  • Nane
  • Pul biber
Hazırlanışı:
Buğday ve nohudu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün ıslattığınız nohudun ve buğdayın suyunu süzün ve yıkayın. Ayrı tencerelerde üzerini geçecek kadar su koyun ve kaynatın. Nohut ve buğday yumuşayıncaya kadar pişirin. Karıştırma kabına süzme yoğurdu, yoğurdu ve suyu alıp çırpın. Damak tadınıza göre yoğurdun kıvamını ve tuzunu ayarlayın. Soğuyan buğdayı ve nohudu yoğurda ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine zeytinyağı, pul biber ve nane (kuru ya da taze nane) ekleyerek servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder