Pages

10 Ocak 2014 Cuma

0 PRATİK KURU KÖFTE


Bayatlayan ekmekleri değerlendirmenin yollarından biri de galeta unu hazırlamak. Bayatlayan ekmekleri küğ küp doğrayıp, fırına atıyorum. Fırından çıkan ekmekleri rondodan geçiriyorum. Ağzı sıkı kapalı cam kavanozlarda muhafaza ediyorum. Evde hazırladığım bu bayat ekmek içini galeta ununun kullanıldığı her yerde kullanıyorum özelliklede kuru köfte yaparken.



Malzemeler:
  • 500 gr kıyma
  • 1 küçük kase kurutulmuş ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • 5-6 dal maydanoz, 
  • Kekik, güvey otu
  • Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ
Hazırlanışı: Kıymayı derin bir kaba alın. İnce doğranmış maydanozu, bayat ekmek içini, yumurtayı ve diğer malzemeleri ekleyip, köfteyi  yoğurun. Yoğurulmuş köfteyi 1 saat kadar dinlenmeye bırakın. Daha sonra şekil verip, yağda kızartın. İsterseniz ızgarada yağsız olarak pişirebilirsiniz. Patates kızartması ile servis yapabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder