Pages

26 Ocak 2014 Pazar

0 ISPANAKLI TUZLU KURABİYE


Malzemeler:
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Aldığı kadar un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 150 gram margarin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • Yarım çay bardağı ıspanak püresi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
Üzeri için:
  • Yumurta akı
Hazırlanışı:
Ispanağın yapraklarını sıcak sudan geçirip, rondo da püre yapın. Daha sonra unu yoğurma kabına alıp ortasını açıp ve yoğurdu, sıvı yağı, eritilmiş margarini, yumurta sarısını, sirkeyi, sarımsak rendesini, ıspanak püresini, kabartma tozunu ve tuzu ekleyin. Azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar hamuru yoğurun. Hamuru küçük parçalara ayırıp, istediğiniz şekilleri verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Kurabiyelerin üzerlerine yumurta akını sürüp, 180 derece fırında pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder