Pages

11 Nisan 2013 Perşembe

4 FIRINDA HİNDİ BONFİLE


Bugün sizlerle oldukça kolay bir tarif paylaşıyorum. Eğer bonfileleri 2-3 saat önceden marine ederseniz, bu yemek sizin sadece 45 dakikanızı alır. Hem pratik hem de lezzetli bu tarifi denemenizi öneririm.
Malzemeler:
Yarım kilogram hindi bonfile
4-5 tane küçük boy patates
Zeytinyağ
Kekik,karabiber,kırmızı biberi, pul biber, tuz



Hazırlanışı:
Zeytinyağını karıştırma kabına alın ve  içine baharatları ekleyip, karıştırın. Bu karışımda bonfileleri marine edin. Buzdolabında marine edilmiş hindi bonfileleri 2-3 saat bekletin.
Daha sonra patatesleri soyup, doğrayın. Marine için hazırladığınız sosu tekrar hazırlayın ve bu kez patates ile bu sosu karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine bonfileleri ve soslanmış patatesleri dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Patatesleri ve bonfileleri bulgur pilavı yada pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz.



4 yorum:

  1. Eğer sizde benim gibi bonfile nasıl pişirilir diye kendi kendinize soruyorsanız bu yazıyı okumakla doğru edersiniz. Çünkü bonfile yapacağınız etin seçilmesi, parçalanıp dilimlenmesi, ne kadar süre pişirileceği ve pişirme sırasına kaç derece ısıda olması gerektiği gibi önemli başlıklar vardır.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık. Harika olmuş. https://www.tacev.com/yemek-takimlari-seti

    YanıtlaSil